Head of Sales Engineering

Bij Berghof Membranes gelooft men in het creëren van een schone leefomgeving voor alle generaties door het verstrekken van de beste oplossingen voor duurzame groei van de industrie. De oplossingen van Berghof dragen bij aan het verminderen van water- en energieverbruik en het hergebruik van waardevolle grondstoffen.

Berghof Membranes in Leeuwarden is een leidende producent van membraan producten en is onderdeel van de Berghof Group, een Duits familiebedrijf. Met meer dan 50 jaar ervaring is Berghof een specialist in de filtratie en scheiding van (afval)water. Berghof verkoopt haar producten en installaties via een wereldwijd OEM netwerk en eigen sales kantoren, wat heeft geleid tot een installed base van meer dan 1200 installaties in 90 verschillende landen.

De afdeling Sales Engineering vervult een cruciale spilfunctie in het succes van Berghof Membranes. Om de verdere groei vorm te geven zoeken wij kandidaten die in de functie van Head of Sales Engineering een efficiënte en effectieve afdeling gaan bouwen.


Functieprofiel:

In deze uitdagende nieuwe functie word je als meewerkend leidinggevende verantwoordelijk voor de afdeling Sales Engineering in Leeuwarden. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het omzetten van klantvragen naar offertes met een juiste balans tussen technologie en commercie. De afdeling bestaat momenteel uit 2 sales engineers, met een ambitie om aankomende jaren verder uit te breiden.

Als Head of Sales Engineering draag je zorg voor het verder optimaliseren en de verdere ontwikkeling van de afdeling sales engineering. Je coacht het team op competenties en technische inhoud. Je bepaalt afdelingsprioriteiten, analyseert de performance, beschikbare data en realiseert efficiency verbeteringen. Je begrijpt hoe je de conversie van aanvraag naar een winnende offerte (order) kunt verbeteren en optimaliseert daartoe (offerte)processen, (design)tools en je verbetert de (interne en externe) informatievoorzieningen. Je zet een duidelijke structuur op, met bijbehorende stuurmiddelen, zoals KPI’s, calculatietools, planningen, budgetten en dashboards. Als Head of Sales Engineering acteer je als een meewerkend leidinggevende. Dat houdt in dat je offertetrajecten uitvoert als de complexiteit of drukte daar om vragen. Naarmate de afdeling groeit is de verwachting dat dit onderdeel steeds minder aanwezig zal zijn.

Als Head of Sales Engineering heb je veel contacten met de Regional Sales Managers en de afdelingen After Sales en Technology. Je werkt met Salesforce en SAP. Je rapporteert aan de Global Sales Director en krijgt de ruimte om de afdeling uit te bouwen.

 

Kandidaat profiel:

 • Afgeronde HBO/ WO opleiding richting technologie;
 • Affiniteit membraantechnologie is een pre;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het maken van technologische aanbiedingen;
 • Leidinggevende ervaring, of de competenties om deze stap te maken;
 • Technologisch sterk, met gevoel voor commercie;
 • In staat om processen en werkstructuren in te richten;
 • Strategisch denken kunnen omzetten in actie;
 • Internationaal georiënteerd en goede beheersing van de Engelse taal;
 • Energiek, gedreven, punctueel, eigen visie op zaken;
 • Goede communicatieve eigenschappen.

 

Arbeidsvoorwaarden:

 • Uitstekend primair salaris;
 • Bonus;
 • 30 vrije dagen;
 • Pensioenbijdrage;
 • Deelname vitaliteitsprogramma;

 

Reageren en verdere informatie:

Voor meer informatie omtrent de organisatie en/ of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Target Search te Zwolle, Kees-Jan Vaartjes (consultant) via 06-29239099 of via keesjan@targetsearch.nl. Jouw sollicitatie ontvangen wij graag via www.targetsearch.nl

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

“Our solutions do not only provide the best possible profit for our customers, but also but also create a cleaner environment and a better future.”

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt